Vi hann med Ikea och att göra sylt och saft på 10 liter körsbär som gulliga Bertil plockat åt oss.
Vi hann också med mexikanska köttbullar.
4 portioner ris
500 g blandfärs
1 dl rostad lök
3 äggulor
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1/2 tsk malen kanel
salt och peppar
1 msk smör eller margarin
1 burk chunky salsa (à 350 g)
2 dl vatten
Tillbehör
1 burk svarta bönor (à 380 g)
1/2 purjolök
Gör så här
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Krossa den rostade löken och blanda den med hälften av vattnet, äggulor, pressad vitlök, spiskummin, kanel, salt och svartpeppar i en bunke. Låt svälla ca 5 minuter. Blanda i färsen och forma färsen till bullar.
Stek bullarna i matfettet tills de fått fin färg. Tillsätt salsan och resten av vattnet och låt puttra i 5-8 minuter.
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Blanda lök och bönor med riset och smaka av med salt och peppar.
Servera köttbullarna med bönriset.
Vi bytta ut rostad lök mot vanlig, men tillsatte inget extra mjöl eller ströbröd, det hade behövts.
Annars supergott! En riktig hit för alla som gillar taco. Även jag som inte är ett tacofan tyckte om det! Fast det var lite snålt med såsen som vanligt...
På lördagskvällen kom mamma, pappa, Johan och Hanna också. Vi fikade Agent Coopers körsbärspaj. Det var riktigt mums! Sen blev det film. Vi hann också se pappas inspelning av spexet från bröllopet. Vi skrattade så vi grät, alla verkligen röjde loss... Underbart!
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar