måndag 28 oktober 2013

Amsterdam

De sista fem veckorna har varit helt galna. Alldeles för mycket att göra och för många bollar i luften. Gjorde stresstest idag och jupp, jag låg på rött = skadligt om det fortsätter under en längre period. Tur att det är över nu då!

Vi hade en sedan länge inbokad resa till Amsterdam i helgen. Vi skulle möta upp Silvia och Duncan, som också var jättetrötta efter en liknande period. Men med goda vänner spelar det ingen roll om man är trött eller pigg, sällskapet är lika bra ändå! Vi hann med det mesta, jacuzzi, väderkvarn, tulpanmarknad, ostaffärer, shopping, kanalbåtar, Anne Franks hus, våffla, ruskigt god mat och sköna promenader.


Vi bodde fint på Crowne Plaza.


Middag på lördagskvällen: ankbröst och friterad risotto. Så sjukt gott!


Strössel på frukostmackan är tydligen typiskt Holland.


Kanalbåtar. Vi åkte flera olika.








Besök på Diamantsliperi. Vi förväntade oss en visning, men han pratade bara i typ 10 minuter. Sen skulle man köpa diamanter. Låg lite utanför budgeten den här gången tyvärr... Just den på bilden är värd 380 000 kr. Helt galet mycket pengar! Man baxnar!


Smala gränder. Mycket promenadvänligt!


Vi letade våfflor hela lördagen, först på söndagen hittade vi dom! Jag tog en med smält vit choklad. Mu-ums!


Jacob lade sin reskassa på ost. Ost i långa banor...


Alla husen såg ut ungefär så här, sneda och charmiga! Ja, alla utom dom coola arkitektritade såklart!


På flygplatsen.





Pizza med getost, valnötter, ruccola och honung. Vi åt så mycket gott!


Chokladmousse i fina glas.

Sjukt nöjda med resan! Synd bara att alla ledigheter är känns för korta... Amsterdam var både fint och konstigt, om man tänker efter. Lite som en bekant med underliga åsikter som man visserligen gillar, men inte vill umgås med jämt. Deras red light district och alla coffe shops blev lite för mycket för mig. Droger och porr har aldrig varit min tekopp så att säga. Men i övrigt en väldigt vacker och fin stad! Lite konstigt att jag varken köpte kläder, skor eller smycken. Kändes märkligt... Kom hem med hela väskan full av tulpanlökar istället, nu ska här planteras inför våren! Jacob köpte ost, jag köpte tulpaner. Alla blir vi lyckliga på vårt sätt :)

Fina mamma betalde taxi, som ett perfekt slut på helgen. Första gången jag kunnat gå direkt ut och ta första bästa taxi. Fett bra!

Kom hem till mamma och pappa vid midnatt. Tack för taxi och övernattning. Perfekt slut som sagt!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar