måndag 21 november 2011

Små framsteg

Det går inte fort för oss att fixa saker i huset, men det blir fint när det blir gjort! Nu senast har vi donat med ett överskåp till badrummet. Ett hörnskåp som vi fyndade på Blocket för 300:- blev två skåp, speglarna i dörren har Jacob skurit till av några gamla i källaren och färgen hade vi sen vi gjorde sänggaveln.

När vi slipat, spacklat och målat under en period av flera veckor (det tar tid man har många järn i elden) kom vi slutligen till själva monteringen. Men ack, skåpet var för stort! Man slog huvudet i det när man skulle använda kranen...

Vi kände oss som de världsberömda bergsbestigarbröderna St Gotthards från en Galenskaparna-revy, när de klättrade upp på toppen av Mount Blanc och en ANNAN bergsbestigare är där först:
- Hade all vår möda varit förgäves?
- Men vi gjorde naturligtvis det enda rätta...
- Vi putte ner honom!

Vi insåg att det fanns två alternativ: antingen slår vi i huvudet varje gång vi ska använda kranen, eller så sågar vi ner hela skåpet.

Jacob suckade och stönade, men sen släpade vi ut skåpet i garaget och drog igång klyvsågen. En dryg halvtimme senare var skåpet nästan en decimeter mindre på sidorna och en dryg halvtimme till var det uppsatt. Det blev mycket bättre när det var lite mindre, och man slipper slå i huvudet.


Det är överskåpet som kommit på plats, underskåpet fixade vi ju i somras. Fast båda kommer från samma hörnskåp från början.


Lite saker i skåpet och vips blev det jättebra! Nu fattas bara en trevlig knopp...

- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

  1. Åh vad ni är duktiga! Jag känner mig genast väldigt oproduktiv när jag ser allt ni fixar och gör även om det är utanför att-göra-listan..;) Puss på er godingar!

    SvaraRadera
  2. Åh vad fint det blir!!!!!!!! Duktiga ni!

    SvaraRadera