torsdag 10 februari 2011

Att fylla tre, att inte fylla år och konsekvenserna av detta

Det är roligt med födelsedagar! Igår firade vi Elmira som fyller tre år. Mamma hade beställt en rosa tårta, otroligt fin, och köpt sugrör, servetter, serpentiner och ballonger. Allt för en rosaskimrande födelsedagsfest. Födelsedagsbarnet själv var lika rosa som tårtan. Fast tyvärr också lite febrig...

Eftersom det var Elmiras födelsedag fick vi prata ganska mycket om vem som bestämmer på födelsedagen. När det var dags för tårtan påminde vi igen om att det var Elmira som bestämde idag. Tydligen innefattades även tårtan i bestämmandet för Elmira gjorde en svepande gest med armen not tårtan och sa storsint: Alla får smaka!



Det var ju snällt av henne!

Att inte fylla år kan vara traumatiskt, för trots tröstpresenter och godis så fick ju Elmira de bästa paketen... När Esther fick se dockorna Elmira fick, en liten sorts Barbie ungefär, så utbrast hon under tårar: Jag tycker inte om mina presenter!
Och sen storgrät hon över att inte just hon fått dockorna! Som tur var fick Elmira minst tre såna dockor av olika personer, så det fanns att låna ut... Det hjälpte att sitta lite i knät också. Tror jag vet vad som kommer att stå på hennes önskelista nästa månad!

Men även om det blev tårar på festen och ett och annat vredesutbrott, så hade vi en mysig kväll. Tjejerna är underbara! Och det är mysigt att träffa familjen.

Tur att Esther fyller år i mars så får göra om det snart!

- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

  1. Oj, ja, jag tycker mig känna igen d där från kusinerna på andra sidan gatan. Oskar fyllde nyss år o Wilma skulle promt öppna o sno hans presenter o blev trots sina fem år riktig suuur när hon inte fick ha o göra som hon ville med dem.

    SvaraRadera