lördag 4 juni 2011

Trappa på gång!

Bästa Madde och Henkke kom och snickrade med oss. God mat, goda vänner och trevligt sällskap, tack för att ni finns!!



Vi ville ha trappan lite snett, för rakt fram finns inget i trädgården man vill gå till egentligen... Trädgårdsboken rekommenderar att gångar och stigar ska få en att vilja undersöka trädgården och inbjuda till nyfikenhet... En trappa som slutar i en granhäck känns ju lite dead end! Jacobs ide var att svänga översta steget så trappan leder ut i trädgården istället. Mycket bra förslag!



Henkke och Jacob räknade och sågade och skruvade. Jag och Madde grävde ut för marksten, skottade jord, flyttade smultronplantor, singlade, lagade mat och diskade.



Till efterrätt gjorde vi -efter mycket övervägande- rabarbersuffle. Bortsett från den läbbiga färgen var det riktigt gott! Vi försökte också karanellisera rabarber, jag menar socker och rabarber borde ju bli toppen! Fast rabarber var lite för fuktigt, så karamelliseringen föll av... Typist!



Vi blev nästan klara... Bara lite trall kvar! Kommer att bli superbra!

- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

  1. Jee! Det var jätte roligt att komma och bygga och laga mat och allt annat skoj. Kan inte sluta skratta åt de gröna svampliknande suffléerna, men de var rätt goda faktiskt. Hoppas ni får många soliga kaffe- och thestunder på trappen tills vi ses igen! Kram M&H

    SvaraRadera