lördag 14 januari 2012

En oväntad dag

Ett inlägg från förra helgen som kommit bort! Läs ändå :)

Vaknade av att telefonen ringde. Det var Johan som inte mådde så bra och undrade om vi kunde ta tjejerna över dagen. Såklart. Vad bor vi annars i samma stad för?

Vi klädde på oss och hämtade upp flickorna. På vägen in läste vi i unt om vad som fanns tillgängligt att göra idag. Vi fastnade för Biotopia.


Det blev en riktig hit. Klättring på ett "berg", trampande på animerade bläckfiskar som simmade på golvet och såklart alla djuren, uppstoppade och placerade i olika miljöer. Jag tror vi lyssnade på alla rum minst tre gånger! Inga andra barn hann trycka på knapparna... Vi tryckte också spår från vilda djur på tyg, älg och rådjur och Esther tryckte ett vargansikte. Man kunde också måla med vattenfärger. Mycket bra besök! Ungarna ville inte därifrån!


Nackdelen var kaféet. Ett riktigt lågvattenmärke. Konstiga rätter och inte det minsta barnvänligt! Vi bad om barnmeny och fick köpa köttbullar för 3 kr styck, vanliga Scan som värmdes i micro och serverades på en liten assiett, typ kaffefat. Man baxnar! Det var riktigt dåligt tyckte vi. Kaffet var gott, men nästa gång tar vi med egen mat. Det fanns möjlighet att värma!

Vi lämnade Biotopia för Maxi och lite veckohandling. Till Elmiras stora besvikelse var hon för liten för leklandet, men Esther rusade in! Som tröst fick Elmira en liten kundvagn att köra i affären. Hon lämnade nog minst ett blått ben efter sig, men vagnen välte bara en gång som tur var. Tur var också att Jacob inte lagt porslinsskålarna jag köpte i vagnen utan i påsen...

Vi hämtade ut en Esther som inte alls ville hem och åkte vidare till Ikea. Vi skulle lämna av barnen hos mamma och pappa efter fem, så det var ingen ide att åka hem och vända.


Efter korv utan bröd, mjukglass och en halvtimmes köande fick tjejerna äntligen leka på Småland. Jacob och jag strosade genom varuhuset och fick med oss en kran till tvättstugan ut. Sen åkte vi, med två flickor rödmosiga av trötthet, till Alsike. En heldag som hette duga! Vi var också helt slut efteråt. Men oj va roligt det är att få rå om tjejerna en hel dag! Det var verkligen oväntat men väldigt kul.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar