söndag 25 juli 2010

Kefalonia fortsättning 2

Måndag morgon tog vi bussutflykt. Det var en rundresa på ön som inkluderade besök i den enda by som inte blivit förstörd i jordbävningen på 60-talet, en droppstensgrotta, en underjordisk sjö, ett munkkloster och en vinodling.

Den underjordiska sjön var fantastisk! Men självklart dog kameran på vägen dit. Det är så typiskt! Våra nyfunna vänner tog kort som vi ska få, därför finns inga bilder. Men det var otroligt vackert såklart!

Droppstensgrottan var cool, med stalaktiter och stalakmiter som växte med 1 cm per 100 år. I grottan fanns en scen där många stora sångare sjungit. Bland annat Pavarotti. Guiden sa att man fick sjunga om man ville, och då tänkte jag att om man nån gång får chansen att sjunga där Pavarotti sjungit så måste man ju göra det! Jag utmanade Jacob och sen sjöng jag Aldrig ska jag sluta älska dig. Det var den enda sång jag kom på... Jacob blev således tvungen att sjunga han med, så han klämde i med O helga natt. Inte helt rätt i årstid, men den gjorde sig bra i miljön ändå! Efteråt skakade knäna så det var risk att jag trillat och brutit av en stalkmit, men det gick bra...

Munkklostret var också en höjdpunkt. Munken ifråga hette Gerassimo och var öns skyddshelgon och helgon för de mentalt sjuka och handikappade. Guiden sa att trots att han varit död i 500 år så hade han inte förmultnat ännu och att det fortfarande hände att människor blev helade efter att ha besökt honom vid nån av ceremonierna som hölls då och då. Han hade suttit i en grotta i 5 år och bett, och man kunde besöka grottan. Det var först ett smalt hål ner i en grotta under kyrkan, sen ett litet husmushål in till nästa grotta som var den där han suttit. Det var en speciell känsla där, en sån där kvardröjande närvaro som det kan bli på ställend är människor tillbett länge och innerligt.

Avslutningen på vingården blev stressig och man fick en "vinprovning", alltså smaka en liten klunk av deras egna viner. Men tyvärr, vinet som de var så stolta över var inte alls gott... Det smakade faktiskt illa! Sorry!

Kvällen avslutades med pizza på rummet framför en Wallanderfilm. Myys!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar