torsdag 1 juli 2010

Godkända!

Vi har nu åkt sammanlagt 300 mil med vår mc. Och vi är har inte ens fått alla papper i ordning än... Varje resa är en resa under tidspress och med för många mil varje dag... Ska bli skönt med en "normal" tur snart!


Men så här har det gått hittills:

I måndags hämtade jag ut lyktan som äntligen kommit från Tyskland och efter ett otroligt pillande och klurande lyckades vi få dit den igen utan att det blev mer än en liten bricka till en skruv över. Vi var ganska stolta faktiskt! Sen packade vi på hojen och for till Jönköping för att sova hos Hanna, Jacobs kusin. Hon har precis köpt ett radhus som var jättefint och vi sov som stockar. Resan tog ju fyra timmar och vi var inte framme förrän midnatt...

På morgonen letade vi upp snabbaste vägen till Kinna och efter två timmar i strålande solsken var vi framme! När vi svängde in till bilprovningen insåg jag att jag har varit här förut! När jag gick min utbildning var vi på studiebesök i olika textilfabriker och sånt runtom Borås-trakten, bland annat Skroten i Kinna tydligen. Det är en ganska stor tygaffär med mycket roliga tyger. Jag passade på att shoppa lite medan vi väntade på vår tur. Jacob vankade runt som en äggsjuk höna och var så nervös att han nästan var lite blek. Som Galenskaparna säger i vår favoritsketsch om bergsbestigarparet bröderna von Gotthard: Hade all vår möda varit förgäves?
Men nej, det hade den inte. Vi fick en väldigt trevlig besiktningsman som gick igenom hojen grundligt och sen förklarade den godkänd!
Jacob lös ikapp med solen när vi tackade för oss. Inte ens den saftiga notan för registrering, vägning och kontrollbesiktning fick honom att mulna. GODKÄND GODKÄND GODKÄND!

Vi tog småvägarna till Skövde, stannade vid en supermysig kvarn i Blidsberg tror jag det hette och åt lunch.
Solen sken så vi blev genomsvettiga innan vi fått på oss alla saker, men headseten fungerade bra och vi kunde småprata så länge vi höll oss till ca 110 km/h och under. Efter Skövde letade vi oss upp till Örebro och sen tog vi motorvägen över Västerås och hem. Det blev lite svalare mot eftermiddagen, men inget regn. Efter totalt åtta timmar i sadeln kände vi oss ganska möra och efter en välbehövlig dusch sov vi gott hela natten...

Nästa resa måste bli en nöjestripp utan en massa tider att passa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar