fredag 12 augusti 2011

Man ska göra som Arga Snickarn säger...

... och avsluta dina projekt innan man börja på nya!

Detta har vi varit lite dåliga på. Alla ställen vi påbörjat har någon detalj kvar. Dom där irriterande små detaljerna som man sen fixar precis innan man ska sälja, och som gör att hemmet aldrig varit så fint som då...

Så kan vi ju inte ha det! Vi borde ju bo fint just nu!

Därför har vi gett oss själva till jul att färdigställa alla småsaker som är kvar. Måla den där listen i sovrummet och sätta upp överskåpet i badrummet till exempel. Och klinkra golvet i tvättstugan.

Den där tvättstugan som påbörjades direkt efter min 30-årsfest men som inte blev klar på grund av, tja, sommaren. Klinkret till golvet köpte vi redan innan vi flyttat in i huset och vi fick låna kakelskärare och andra bra verktyg på Jacobs nya firma. Perfekt!

Tidigare i veckan la Jacob på primer som binder damm och sånt så fixet ska fästa ordentligt. Nu när det torkat och vi hade klarat av andra viktiga saker, bestämde vi att det var dags!


Riktning mot förrådet.


"Utsikten" från fönstret visar vad vi har under altanen...


Vattenpumpen som tar upp vatten från vår egen brunn. Tyvärr väldigt mineralhaltigt och ej godkänt som dricksvatten.

Så här fräscht var det alltså till att börja med. Här har ingen gjort nåt sen huset byggdes... Men nu ska det bli fint!

I källare får man inte bygga in fukt, så primern är av en sån sort att fukten kan vandra. I ena hörnet hade det läckt vatten när ett stuprör gick sönder, men röret är lagat och när vi dränerar om kommer risken för eventuella framtida läckor att minimeras. Färgen på plattorna skulle vara skiffergrå, men det är mer som färgen på riktigt mörka blåa vindruvor.


Vi valde att börja längst mot verkstaden, eftersom det ska stå tvättmaskin m.m. längs väggen bakom Jacobs fötter, och garderob och skåp för förvaring i hörnet mitt emot dörren. Då är det mest där man kommer att se plattorna.


För att få det rakt och snyggt använde vi lasern och ritade linjer på golvet.


Upp mot väggen - som ska målas med speciell murfärg som släpper igenom fukt - satte vi en liten kant.


Jag "fixade" och satte småkanterna och Jacob la golvet.


Vi hann nästan klart. Det tog stopp vid golvbrunnen, lite för mycket krångel för tiden på dygnet...

- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

  1. Å så blir det alltid, att sånt där fix som man kan leva utan uteblir vilket är väldigt irriterande, skönt att ni är så handlingskraftiga :)

    SvaraRadera