fredag 13 augusti 2010

Packa pappas kappsäck...


Åkte till Luleå i tisdags för att hjälpa bror Johan att flytta ner till Uppsala. Han ska plugga på Johannelund men kände att han behövde en systerlig hjälpande hand till hjälp med själva flyttandet. Och visst, då kommer syster som ett skott!

Vi har betat av rum efter rum och efter en liten kris igår när det inte kändes som om vi skulle hinna klart alls, är vi faktiskt klara (typ)! Som vanligt när man flyttar är det ju en massa småsaker som man ska göra, men det är nog under kontroll. Det värsta som är kvar är att nåt av barnen har rivit av skarvarna på tapeterna i hallen, och det ska lagas, enligt besiktningsmannen. Hon sa att de ska skarvas. Hur hon nu menar att det ska gå till... Jacob hade en idé, så ikväll när barnen har lagt sig ska vi prova.

Barnen ja... En del undrar kanske vad som ska hända med dom. De ska bo kvar i Luleå till oktober men sen flytta ner till Johan och bo här till nyår. Sen får vi se vad föräldrarna bestämmer. Är övertygad om att de kommer att lösa det på ett sätt som fungerar. Det är nog vi släktingar runtomkring som oroar oss... Mamman och pappan verkar lugna.

Hade kris igår när Esther började inse att det inte kommer att finnas ett "här" längre utan att det kommer att bli "hos mamma" och "hos pappa" men inte där hon är van... Esther lugnade sig till slut och idag verkade hon till och med tycka det var spännande att flytta. Hon tittade in i Johans sovrum och gjorde stora ögon: "Vad har ni gjort?" Allt var ju nerpackat!

Bästa konversationen hördes när barnen hade på sig sina klänningar och leggings som jag sytt och som finns i blogginlägget före:

Esther: Vi har lika! Då är vi bästistar!
Elmira: Haha, ja, vi är lika!
Esther: Vi är bästisar, för vi har lika!
Elmira: NEEJ!
Esther: Jo!
Elmira: NEEEJ!
Esther tyst och bestämt: Jo, vi har lika kläder och då ÄR vi bästisar!

2 kommentarer:

  1. Hej där svägerskan! Kul att du börjat skriva lite mera nu. Det är till o med så jag inte hinner med att läsa=) Fina syalster, vi får väl byta mönster med varandra du o jag tra la la=) diggar verkligen harembyxorna. Jag fick hem min första ottobre tidning idag så nu blir d nog sy av ska du se=)
    Längtar galet efter er! kram kram!!!
    PS det är lite jobbigt att läsa den gula texten, kan vara läge att byta,skrivet i all kärleksfullhet=)

    SvaraRadera
  2. Mm, har tänkt på den gula texten men inte orkat :P Tar tag i det nån regnig dag :)

    SvaraRadera