måndag 21 juni 2010

Bröllopshelg och Chipotle-kyckling

Ingen har väl missat att det var bröllop i helgen... Både Victoria&Daniel och Sara&Johannes gifte sig. Vi var bjudna på det senare bröllopet i Domkyrkan i Uppsala. Det var trevligt, bruden var vacker i underbar klänning och maten var god. Festen var rolig som alltid när ahlezonar och Centrumkyrkan-folk är inblandade.
Vi kom hem först runt ett på natten och försov oss till kyrkan. Vaknade efter 10 och tänkte typ, nej, orkar inte... Inte idag, helt slut!
Så vi såg gudstjänst från LO på datorn och sen på prinsessbröllopet på SVTplay. Vi missade ju det eftersom vi var på ett annat bröllop själva och Iphonen inte ville koppla upp sig mer än tio sekunder i taget. Inte riktigt värt det om det tar flera minuter att ladda de fjuttiga sekunderna! Om nån om femtio år frågar mig vad jag gjorde när kronprinsessan gifte sig kommer jag att svara att jag stod på en stekhet grusplan utanför Åkerlänna bygdegård och bråkade med en Iphone.

Hela söndagen var jag helt matt i kroppen, som när man varit sjuk i typ feber och sen är frisk, fast man inte kan jobba än så man är hemma den där extra dagen. Så kändes det. Gissar att det är skolåret som tar ut sin rätt... Ögonen kom liksom inte upp mer än på halvstång, och det var nån som glömt fasta linan på flaggan så den åkte hela tiden ner igen... Lullade runt i morgonrockarna och åt brunsch på amerikanska pannkakor, vattenmelon och sirap. Inte det minsta nyttigt trots att vi försökte få till det med melonen, men det är väldans gott!

Hann titta på ett hus innan vi hämtade upp Samuel och Josefine för söndagsmiddag. Det var - för att fortsätta liknelsen med dejting - en högfärdig snubbe med mjäll och fotsvett. Snorkig och för mer än alla andra låg huset för sig självt utan grannar på en GIGANTISK tomt. Men även om det var fint inne så var huset byggt i eternit och hade flagnad färg på vindskivorna som satt högst upp. Eternit-asbest? Nej tack! Vi skrev inte ens på intresseanmälan...

Till middag gjorde vi kyckling med Smoke Chipotle Rub och potatissallad till huvudrätt och björnbärspaj med hemmagjord vaniljsås till efterrätt. Godast maten vi gjort den här månaden! Äggulorna blev en supergod vaniljsås som Samuel och Josefine gjorde enligt recept från en Iphone såklart. Kokbok, vaddå? Men godaste vaniljsåsen jag ätit blev det i alla fall! Som avslutning spelade vi Ticket to Ride. Vi hade väldigt trevligt - undrar varför vi träffas så sällan som vi gör?
Smoke Chipotle Rub kan verkligen rekommenderas om ni hittar. Det var en färdig kryddblandning vi hittade på Willys som man skulle vända kycklingen i, typ panera fast utan ägget. Det var helt sjukt gott! Kan bara tänka mig hur det blir när man grillar! Mu-ums! Ska önska mig det i födelsedagsmiddag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar